Tilburg in de steigers

De Architectuurgroep gaat zondag 13 of zondag 20 januari naar Tilburg. In de ochtend bezoeken we de campus, waar The Cube, het nieuwe gebouw van de faculteit Onderwijs (@kaanarchitecten) een blikvanger is. Naar ik hoop mogen we daar een kijkje nemen.

Na de lunch in de Polygonale loods/restaurant Eve lopen we via de Clarissenhof naar de nieuwe bibliotheek in de Lochal (Mecanoo, Francine Houben. Via RAW en de Willem II passage pikken we de sfeer van de Spoorzone mee.

Wil je graag mee … dat kan. Aanmelden kan via: http://www.gerdavanekris.nl . De kosten voor één module (architectuurexcursie plus bespreekavond in Amersfoort) bedragen € 65,00 incl.BTW (hier komen nog gedeelde reiskosten bij).

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 


Op de rol: Amsterdam Houthavens (17 februari)

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Op de rol: Mons, Belgie (13 en 14 april)

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 


 

 Excursie “Art Deco in de hoofdrol” blijft in 2019 actueel!
bij voldoende belangstelling wil ik deze excursie volgende zomer (2019!) weer op de agenda zetten. 
Heb je belangstelling, laat het mij weten. Het verplicht tot niets!

Brussel eerde in 2017 een van de belangrijkste architecten die in de stad heeft gewoond en gewerkt, Victor Horta. Zijn stadgenoten vonden aan het eind van de 19e eeuw zijn ontwerpen een schande voor de straat, woningen met vreemde, gebogen erkers en bloemenranken van smeedijzer, tussen de traditionele statige herenhuizen. En dan al dat staal in de gevel, of de grote vensters die je onbeschaamd een blik naar binnen boden. De weerzin was zo groot dat zelfs partijen die meewerkten aan de bouw het project saboteerden. Gelukkig is er in Brussel veel bewaard gebleven en wordt er steeds meer op de monumentenlijst gezet. Een aantal huizen staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst.

 

Archipicts heeft in een tweedaags programma de parels van de Art Deco verzameld en er

een fascinerende excursie van gemaakt!


Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eén van de hoogtepunten vormt de Wintertuin in het Klooster der Ursulinen in de omgeving van Mechelen, dat wij zaterdagmorgen, op de heenweg, al gaan bekijken. Daarna bezoeken we de Heilig Hart Basiliek, Koekelberg in Brussel. Deze unieke Art Deco kerk mag tot de grootste vijf kerken van Europa gerekend worden.
Zondagochtend starten we met een bezoek en rondleiding (zonder foto’s maken, helaas) in het Hortamuseum. Dit is het woonhuis en atelier van architect Horta. Na dit bezoek zal een Nederlandstalige gids ons een uurtje rondleiden in de Louizawijk, het hart van deze Art Decowijk. Uitrusten doen we in Brasserie Horta, onderdeel van het Stripmuseum dat op zondagmiddag als hekkesluiter fungeert.
Voor wie dat wil …. de Grote Markt ligt op steenworp afstand.

Wilt u er nog meer van weten? Kijk dan naar het volledige programma: 

Brochure Art Decoweekend

Aanmelden kan via gerdavanekris@gmail.com

 


 

 

 

 

Aanmelden kan via gerdavanekris@gmail.com

Advertenties