Excursies

Foto-excursie naar Museum Insel Hombroich – Folkwang – Zeche Zollverein –  13 en 14 juni 2020

Op deze tweedaagse excursie, toont het hart van het Ruhrgebied ons niet alleen haar bijzonderheden, maar ook haar verscheidenheid.
De zaterdag brengen we door in  Museum Insel Hombroich en het Navo Raketenstation. Architectuur, kunst en een schitterend landschap, komen hier samen.

Zondagmorgen vormt het bezoek aan museum Folkwang een rustpunt. Folkwang heeft niet alleen een bijzondere kunstcollectie, maar huist ook in een schitterend gebouw, ontworpen door niemand minder dan David Chipperfield. En last but not least, haar foto-collectie is fameus.

Waar Zeche Zollverein, bij ons bezoek in de middag, in het teken staat van industrieel erfgoed en de architectuur van het Duitse Bauhaus (met de finishing touch van onze eigen Rem Koolhaas) komen twee bijzondere stijlen samen. We beleven het vanuit het perspectief van de fotograaf.

In overleg bespreken (en bekijken) we, na enige weken, de gemaakte foto’s op ons werkadres in Amersfoort.

Download hier de Gids Hombroich_Zollverein2020, het verplicht je tot niets. 

Deze diashow vereist JavaScript.


Weekendje Berlijn

In deze dynamische stad komen heden en verleden bij elkaar: De Plattenbau uit de DDR-tijd, Barok en Gotiek, Moderne architectuur in het Judisches Museum en de regeringsgebouwen in het Reichstaggebied. Vanuit het perspectief van de architectuurfotograaf zijn er een aantal zaken die er uit springen en dat is niet per sé het historisch stadscentrum.

Onder enig voorbehoud wil ik in dat weekend aandacht besteden aan de DDR-architectuur (Plattenbau), het prachtige Judisches Museum bekijken en

met een gids de vernieuwde stations van de U-bahn bezoeken en vastleggen. In principe zullen we deze reis met openbaar vervoer (trein) maken.

Deze excursie wordt gepland voor 11,12 en 13 september 2020.

Het is handig en prettig als ik weet dat je belangstelling hebt voor deze excursie.

Het verplicht je tot niets én je kunt je bijzondere wensen kenbaar maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Over de excursies

De excursies die wij maken onder de naam Archipicts worden gekenmerkt door hun ongedwongen sfeer! Bij deze excursies staan de fotografie en de gebouwde omgeving voorop.

Ik wil deze graag voor een brede groep bereikbaar houden. Standaard proberen we dan ook zoveel als mogelijk samen te reizen door vanuit het midden van het land (Amersfoort/Leusden) te carpoolen. Binnen de excursiedagen wordt gezocht naar eenvoudige gelegenheden om te lunchen en het avondeten te gebruiken.

Het is altijd prettig te weten dat je belangstelling hebt voor een bepaalde excursie (of voor mogelijkheden daartoe), je doet mij een plezier dat te laten weten.

Circa zes weken voor vertrekdatum van een excursie vraag ik je je deelname te bevestigen, waarna je bij bevestiging een factuur ontvangt. In overleg wordt annuleren mogelijk bij vervanging. Na iedere excursie volgt na circa drie weken een bespreekavond in Amersfoort, we bekijken de foto’s en kijken waar verbetering mogelijk is. Bespreken bijzondere technieken, kortom leerzaam en boeiend. Wat voorop staat en wat bijgaande foto’s ook wel tonen is ‘het plezier van samen fotograferen’. 

Deze diashow vereist JavaScript.