Excursies


Zeche Zollverein

Als je graag met deze ééndaagse excursie mee wilt, dan kun je je hiervoor aanmelden. Zeven aanmeldingen zijn voldoende om samen een geschikte datum te kiezen en onze fototas in te pakken. Een mailtje naar: gerdavanekris@gmail.com is voldoende en verplicht tot niets.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Boten en mijnwerkers: Mons (Belgie) op zaterdag 20 en zondag 21 juli

Hier in het heuvelachtige gebied van de Borinage staat het industrieel erfgoed centraal. 

Zaterdag brengen we door in Le Grand Hornu en omgeving, een industrieel en historisch mijnwerkerscomplex in de Borinage,

dat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst staat.

Helemaal in de geest van dit dorp is het MAC’s, het Museum van Moderne Kunst, dat een plaats heeft gekregen in het ‘Huis van de Ingenieurs’. 

In de onmiddellijke omgeving van dat dorp ligt woningbouwproject ‘Amphitheatre d’Hades’, gebouwd in 1975.

De vorm is geïnspireerd op een Romeins amfitheater, zoals het beroemde Colosseum. Kortom: een veelzijdig uitstapje.


Zondag staat in het teken van industriële kunstwerken: de scheepsliften van La Louviere en Strépy Thieu. We zullen ze beiden bezoeken.

We starten de dag met een boottocht over het mooie Canal du Centre.

In overleg bespreken (en bekijken) we, na enige weken, de gemaakte foto’s op ons werkadres in Amersfoort. 

De kosten bedragen € 235,00, inclusief reiskosten, hotel (incl.ontbijt), entrees en gids. Exclusief consumpties.

 

 Download hier het programma met meer informatie. Programma-Mons

Aanmelden kan via gerdavanekris@gmail.com

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


AntwerpPhoto en het Havenhuis op zaterdag 7 september  

Een dag in Antwerpen en dan niet naar de Grote Markt of het prachtige stationsgebouw, maar naar de, zich in rap tempo vernieuwende, westkant van de stad.

Het is een mooie tijd om Het Havenhuis te bezoeken, want er is meer te doen: fotofestival AntwerpPhoto concentreert zich rond het voor het eerst geopende Loodswezenhuis en strekt zich uit tot ‘T Eilandje met zijn MAS (Museum aan de Stroom).

Tot 30 september vindt AntwerpPhoto plaats op deze unieke locatie aan de oever van de Schelde: 

In september is er een speciale tentoonstelling van Anton Corbijn, wie wil dat nu missen?

Na de lunch wandelen we langs Parkbrug en de Mexicobrug naar ons uiteindelijke doel Het Havenhuis van architect Zaha Hadid.

Ook na dit uitstapje bespreken en bekijken we in overleg, na enige weken, de gemaakte foto’s op ons werkadres in Amersfoort. 

De kosten bedragen € 95,00; dit is inclusief reiskosten, entrees en gids Havenhuis. Maar exclusief consumpties.

Deze excursie kan doorgaan bij minimaal 6 personen en zal maximaal 12 deelnemers tellen.

 Download hier, vanaf eind maart de brochure met uitgebreide informatie. 

Aanmelden kan via gerdavanekris@gmail.com

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Foto-excursie naar Museum Insel Hombroich – Folkwang – Zeche Zollverein – voorjaar 2020

Op deze tweedaagse excursie, toont het hart van het Ruhrgebied ons niet alleen haar bijzonderheden, maar ook haar verscheidenheid.
De zaterdag brengen we door in  Museum Insel Hombroich en het Navo Raketenstation. Architectuur, kunst en een schitterend landschap, komen hier samen.

Zondagmorgen vormt het bezoek aan museum Folkwang een rustpunt. Folkwang heeft niet alleen een bijzondere kunstcollectie, maar huist ook in een schitterend gebouw, ontworpen door niemand minder dan David Chipperfield. En last but not least, haar foto-collectie is fameus.

Waar Zeche Zollverein, bij ons bezoek in de middag, in het teken staat van industrieel erfgoed en de architectuur van het Duitse Bauhaus (met de finishing touch van onze eigen Rem Koolhaas) komen twee bijzondere stijlen samen. We beleven het vanuit het perspectief van de fotograaf.

In overleg bespreken (en bekijken) we, na enige weken, de gemaakte foto’s op ons werkadres in Amersfoort.

Meer info komt in januari 2020, maar aanmelden is altijd handig en verplicht tot niets.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Over de excursies

De excursies die wij maken onder de naam Archipicts worden gekenmerkt door hun ongedwongen sfeer! Bij deze excursies staan de fotografie en de gebouwde omgeving voorop.

Ik wil deze graag voor een brede groep bereikbaar houden. Standaard proberen we dan ook zoveel als mogelijk samen te reizen door vanuit het midden van het land (Amersfoort/Leusden) te carpoolen. Binnen de excursiedagen wordt gezocht naar eenvoudige gelegenheden om te lunchen en het avondeten te gebruiken.

Het is altijd prettig te weten dat je belangstelling hebt voor een bepaalde excursie (of voor mogelijkheden daartoe), je doet mij een plezier dat te laten weten.

Circa zes weken voor vertrekdatum van een excursie vraag ik je je deelname te bevestigen, waarna je bij bevestiging een factuur ontvangt. In overleg wordt annuleren mogelijk bij vervanging. Na iedere excursie volgt na circa drie weken een bespreekavond in Amersfoort, we bekijken de foto’s en kijken waar verbetering mogelijk is. Bespreken bijzondere technieken, kortom leerzaam en boeiend.

Advertenties