Die Kokerei, Zeche Zollverein

Excursies


Fototrips naar boeiende gebouwen of omgevingen: voor de architectuur, de inspiratie, de  technische vaardigheid en zomaar, om het plezier met anderen te fotograferen.


Foto-excursie Zeche Zollverein; Gerda van Ekris Fotografie

Deelnemer Zeche Zollverein

 


 Zaterdag 12 mei: Dagexcursie naar ‘Die Zeche’,

het mijngedeelte van Zeche Zollverein.

Op zaterdag 12 mei vertrekken we met eigen vervoer voor een dagexcursie naar Zeche Zollverein, Essen (D). Het afgelopen najaar (2017) stond de cokesbranderij “Die Kokerei” centraal. Nu besteden we onze tijd, een drie uur durende exclusieve rondleiding, in ‘Der Zeche’.
Hieronder ziet u de presentaties van Marcel en van Emiel, na onze herfstexcursies.
U kunt inschrijven voor een module (excursie & bespreekavond), de kosten  bedragen € 95,00. Dit is incl. BTW en gedeelde reiskosten.

Aanmelden kan via gerdavanekris@gmail.com

Hierbij twee presentaties van eerdere excursies:
Presentatie Marcel
en
Emiels Reisblog: 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 


Bij voldoende belangstelling: in juli of augustus naar Antwerpen:

Havenhuis, MAS en Parkbrug

Op verzoek (en gezamenlijk een datum prikken) komt er een tweede dagexcursie (op basis van carpoolen) naar de nieuwste architectuur van Antwerpen: het spectaculaire Havengebouw van starchitect Zaha Hadid, de sprookjesachtige Parkbrug dat ’t Eilandje verbindt met Parkspoor Noord  en het nog steeds boeiende Museum aan de Stroom MAS van het Nederlandse architectenbureau Neutelings Riedijk.
We krijgen een anderhalf uur durende exclusieve foto-excursie door het Havengebouw, alleen voor onze groep (van max. 12 mensen).
De kosten bedragen € 75,00 incl. BTW, kosten van vervoer (op basis van samenrijden) en de rondleiding in Het Havenhuis. Alle andere kosten, voornamelijk consumpties zijn voor eigen rekening.
Iedere excursie wordt afgerond met een nabespreking van de foto’s, circa 2,5 week later  in De Stad van Cahen, Amersfoort.

Aanmelden kan via gerdavanekris@gmail.com

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


 

 

 

Heilig Hart Basiliek, Brussel

Heilig Hart Basiliek, Brussel

 


In voorbereiding: in september een Victor Horta-weekend in Brussel

Dit jaar, 2018, is het Victor Horta-jaar bij onze zuiderburen. Victor Horta, de Brusselse architect, stond aan de wieg van de Art Nouveau rond 1910. Brussel wordt dan ook de hoofdstad van de Art Nouveau (Jugendstil, Art Deco) genoemd.

Het programma is nog niet helemaal uitgekristalliseerd en wordt in april verder uitgewerkt. Het is prettig te weten dat u belangstelling hebt voor dit weekend. Dan krijgt u als één der eersten bericht van defintieve doorgang en voorrang bij het inschrijven.

Zoals gebruikelijk reizen we zoveel als mogelijk samen op basis van carpoolen. Waarschijnlijk overnachten we in het hart van de Louizawijk met daarin het Victor Horta-huis.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 


 

Advertenties