Excursies in Nederland

We staan aan het begin van een nieuw jaar, een jaar vol mooie momenten, prachtige gebouwen en goed gezelschap. En last but not least: schitterende foto’s.


De buitenland-excursies gaan naar Parijs, het Ruhrgebied en Düsseldorf. Moderne architectuur als Musee Louis Vuitton (Parijs), gerenoveerde meesterwerken als de Küppersmühle (Duisburg) en industrieel erfgoed in de Henrichshütte bij Dortmund wisselen elkaar af in één veelzijdig jaarprogramma.


Amsterdam Oosterdokseiland – 3 maart

Waar ooit zes scheepvaartbedriijven over het water van het Oosterdok uitkeken (in het Scheepvaarthuis – Amrathhotel) starten wij deze dag-excursie. Langs de dynamische en recent ontwikkelde Oosterdokskade, zijn sinds een aantal jaren het Conservatorium en de Openbare Bibliotheek (OBA) gevestigd en wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe gebouw van Booking.com.
We wandelen over de boardwalk langs Nemo en Architectuur-centrum Arcam naar de binnentuin van het Scheepvaart-museum. We laten al deze grootschaligheid van de 21e eeuw achter ons voor die van de 19e en 20e eeuw. Van een heel andere orde zijn de gerenoveerde pakhuizen van het Entrepotdok, om de middag te besluiten in de Hortus van Amsterdam. Mooie weerspiegelingen in het altijd aanwezige water en een wonderlijke mix van oud- en nieuwbouw tekenen deze dag.

Rotterdam Onder de Euromast – 9 juni

Maastunnel – Little C – Lloyd Kwartier – Scheepvaartcollege

Ook hier weer een wandeling langs het water (Maas, Park- en Schiehaven), de Euromast als baken in het gebied.

In dit hele gebied wordt grootschalige nieuwbouw gecombineerd met gerenoveerd erfgoed zoals de pakhuizen Jobsveem I en II. In het Lloydkwartier ontstaat een hip woon- en werkgebied. Centraal ligt het Kratongebouw-Schiecentrale.

We sluiten de dag af in ‘De Periscoop’ van het Scheepvaart- en Transportcollege (foto rechts).

Amsterdam – rond het Olympisch Stadion –

22 september

Olympisch Stadion – The (Citroën) Garage

Deze dag blijven we rond het Stadionplein, waar we starten met een rondleiding in het Stadion. Het is de dag van de architect van het complex Jan Wils, we lunchen in het restaurant dat zijn naam draagt en onderdeel is van één van zijn andere onderwerpen: de Citroëngarage. Na renovatie ‘The Garage of Move genaamd. Ook daar krijgen we een rondleiding, maar met veel gelegenheid tot het maken van foto’s.

Ook nieuwsgierig wat we in het buitenland doen?

Neem een kijkje op Excursies Buitenland


Contact

Zin om mee te gaan? Aanmelden en meer informatie via: gerdavanekris@gmail.com

Onze Nederland-excursies zijn meestal op vrijdag, soms in het weekend. We proberen zoveel als mogelijk (georganiseerd) met elkaar mee te rijden. Het startpunt van excursies ligt zoveel mogelijk op voor het OV goed toegankelijke plekken.

Iedere excursie wordt na circa drie weken gevolgd door en bespreekavond in de Fonteinkerk in Amersfoort.

De kosten: één excursie kost € 75,00; voor twee ben je € 140,00 kwijt en drie Nederland-excursies (gelijktijdig geboekt) kosten € 205,00.

Advertentie