Architectuur-excursies

Deze diashow vereist JavaScript.


De Architectuurgroep in Coronatijd


Een netwerk van hobbyfotografen neemt regelmatig deel aan door mij aangeboden foto-excursies naar architectonisch interessante plekken in Nederland of het nabije buitenland (Duitsland/België).  De lockdown heeft ons reguliere programma van vijf excursies vertraagd.

              

De komende maanden, waarin we nog steeds aan veel beperkingen gebonden zijn, ga ik benutten om het programma van na-corona samen te stellen. Ik stel me zo voor dat we in de loop van de zomer van 2021 weer kunnen starten. Ik zal op deze plaats mijn komende uitstapjes aanbieden: te beginnen met drie uitstapjes in Nederland en één of twee in het buitenland: iedere excursie wordt, zoals altijd, gevolgd door een bespreekavond in Amersfoort. En iedere excursie staat open voor iedereen, zij het dat mijn ‘vaste’ groep met voorrang kennis neemt van het aangeboden programma.

De buitenland-excursies zijn gespecialiseerde foto-excursies naar interessante gebieden in het buitenland: Berlijn; industrieel erfgoed in Duitsland, zoals de Fagusfabrieken en de diverse mijngebieden in het Ruhrgebied; een architectuurtrip naar Parijs en dichterbij, bij onze zuiderburen naar de omgeving van Turnhout. Moderne architectuur heeft de voorkeur, als het op ons pad komt, schuwen we oudere architectuur niet. De foto’s hierboven getuigen van de veelzijdigheid van onze excursies én van het plezier dat samen fotograferen op interessante plekken oplevert. 

De architectuurgroep is ‘mijn vaste club deelnemers’, zij kunnen zich als eerste inschrijven. Wil je ook graag zo’n ‘voorkeursbehandeling’ laat dan weten dat je belangstelling hebt voor één of meer excursies. Het verplicht je, tot definitieve aanmelding voor een uitstapje, tot niets. 

Binnen Nederland reizen we zo veel als mogelijk samen op basis van carpoolen, incidenteel kiezen we voor de trein. Iedere excursie wordt gevolgd door een bespreekavond op onze vaste locatie in Amersfoort.

Buitenlandexcursies reizen we in overleg: het Ruhrgebied meestal met eigen auto(‘s) en de verder weg gelegen grotere steden met de trein. 

Belangstelling? Informeer dan naar de mogelijkheid om  mee te doen:

gerdavanekris@gmail.com. 

 

Alle op deze bladzijde getoonde foto’s zijn gemaakt door deelnemers en tonen de sfeer waarin we met elkaar optrekken: veel kilometers lopen, honderden foto’s maken, veel (technische) details uitwisselen, nabewerken en presenteren op de bespreekavond en dan op … naar de volgende excursie:-).