Contact

Mijn fotografie beweegt zich tussen twee polen: Het zakelijke werk van architectuur- en interieurfotografie en de portretfotografie in de studio in Amersfoort of op locatie. Daarnaast begeleid ik twee groepen hobby-fotografen in een driewekelijks coachingstraject: architectuur en algemene fotografie. Vanuit deze coachingsgroepen is haast vanzelfsprekend mijn Excursieprogramma ontstaan. Dat is mijn zakelijk leven in het kort. 
 Van 2014-2017 heb ik samengewerkt met de fotografen van het Keistad Fotocollectief. Na een Gerda van Ekrisverandering van locatie ben ik gaan samenwerken met Fotocursus Amersfoort, dit met name voor het cursusgedeelte van mijn werkzaamheden.

Architectuur- en interieurfotografie

Ik werk in opdracht voor onder andere architectenbureau’s, interieurbouwers en een belangrijke leverancier van architectonisch beton. De strakke lijnen van de gebouwde omgeving, het weergeven van de textuur van een gebouw of brug, dáár gaat mijn hart sneller van kloppen. Zie hiervoor de pagina over de gebouwde omgeving.
Ik houd er van met mensen te werken, zij vormen een goede tegenhanger voor de meer zakelijk architectuur- en interieurfoto’s. Een goede portretfoto geeft voor mij vooral het karakter, de persoonlijkheid van  mensen weer. Als dat lukt, dán is een foto geslaagd! Ook leuk: profielfoto’s maken van alle medewerkers van een bedrijf. Zie hier mijn referentiemateriaal.
Incidenteel ben ik fotograaf  bij vrolijke en kleurrijke evenementen, meestal in Amersfoort: zoals de Pecha Kucha-avond, Het Havikconcert, The Passion of het Maskerfestival van Teatro Obstinato.
 Coaching
Daarnaast leg ik mijn ziel en (foto)zaligheid in het begeleiden van ‘mijn’ cursusgroepen ‘Architectuurfotografie’ en ‘Themafotografie’. Voor dit twintigtal creatieve fotografen heb ik een gouden formule gevonden: aan de hand van praktijklessen gaan we (in het weekend) gezamenlijk op pad, waarna na 2 á 3 weken de resultaten besproken worden in een avondles in de studio in Amersfoort. Een gouden greep, waarin de deelnemers en ikzelf veel plezier hebben. Bestaande groepen blijven langere tijd bij elkaar. Meer informatie nodig? Klik hier.

Foto-excursies

Vanuit de cursusgroep architectuurfotografie ben ik steeds meer zelfstandige foto-excursies gaan organiseren naar fotografisch boeiende architectuur-hoogtepunten. De excursies ook naar Duitsland en België zijn zoveel mogelijk opgezet als eendagstrips, op basis van carpoolen. U kunt inschrijven op diverse excursies, maar ik kan ook  een architectuurexcursie voor u samenstellen.

 

Voor meer informatie en vragen kunt u uw mailadres achterlaten op onderstaand formulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gerda-van-Ekris-Zelfportret

Advertenties