Contact

Mijn fotografie beweegt zich tussen twee polen: Het zakelijke werk van architectuur- en interieurfotografie en de portretfotografie in de studio in Amersfoort of op locatie. Daarnaast begeleid ik twee groepen hobby-fotografen in een driewekelijks coachingstraject: architectuur en algemene fotografie.
Vanuit deze coachingsgroepen is haast vanzelfsprekend mijn Excursieprogramma (Archipicts) ontstaan. Dat is mijn zakelijke leven in het kort. 
Ik werk in opdracht voor opdrachtgevers in de bouw: Bruil Beton & Mix, Vink Weg- en Waterbouw, Immano Interieurbouw.
De strakke lijnen van de gebouwde omgeving, het weergeven van de textuur van een gebouw of brug, dáár gaat mijn hart sneller van kloppen. 
Maar niet alleen dat. Ik houd er ook van met mensen te werken, zij vormen een goede tegenhanger voor de meer zakelijk architectuur- en interieurfoto’s. Een goede portretfoto geeft voor mij vooral het karakter, de persoonlijkheid van mensen weer. Als dat lukt, dán is een foto geslaagd!
Portret Verkeerstoren Lelystad

Lelystad, Vliegveld. Foto: Marcel Steinbach.

 

 

Incidenteel ben ik fotograaf  bij vrolijke en kleurrijke evenementen, meestal in Amersfoort: zoals de Pecha Kucha-avond, Het Havikconcert, The Passion of het Maskerfestival van Teatro Obstinato.

 Coaching
Daarnaast leg ik mijn ziel en (foto)zaligheid in het begeleiden van ‘mijn’ cursusgroepen ‘Architectuurfotografie’ en ‘Themafotografie’. Voor dit twintigtal creatieve fotografen heb ik een gouden formule gevonden: aan de hand van praktijklessen gaan we (in het weekend) gezamenlijk op pad, waarna na 2 á 3 weken de resultaten besproken worden in een avondles in de studio in Amersfoort. Een gouden greep, waarin de deelnemers en ikzelf veel plezier hebben. Bestaande groepen blijven langere tijd bij elkaar.

Foto-excursies onder de naam Archipicts

Vanuit de cursusgroep architectuurfotografie ben ik steeds meer zelfstandige foto-excursies gaan organiseren naar fotografisch boeiende architectuur-hoogtepunten. De excursies ook naar Duitsland en België zijn zoveel mogelijk opgezet als een- of tweedaagse trips, op basis van carpoolen. U kunt inschrijven op diverse excursies, maar ik kan ook  een architectuurexcursie voor u samenstellen.

Voor meer informatie en vragen kunt u uw mailadres achterlaten op onderstaand formulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gerda van Ekris (Foto: Esther Branderhorst).

Advertenties