Gerda van Ekris Fotografie

Fotografie, cursussen en architectuurexcursies
Architectuurexcursie Hamburg

Architectuurfotografie

Architectuurfotografie

Een jaargang met  de Excursiegroep richt zich op architectuur op vijf verschillende locaties. Vijf praktijklessen, meestal op zondagmorgen leiden ons naar fotografisch interessante plekken. Veel praktijklessen … dat betekent inspirerende en intrigerende fotografie. Samen op stap en veel van elkaar kunnen leren.

Tweeënhalve week na de praktijkles komen we op donderdagavond bij elkaar in onze studio, Stad van Cahen aan de Muurhuizen (Amersfoort) om zelf geselecteerde foto’s te bespreken.

We kijken zo’n avond ook vooruit naar de volgende praktijkles en bespreken de daarvoor benodigde technieken. We sluiten de avond af door in het kort één van de belangrijke stromingen in de moderne architectuur onder de loep te nemen.

Vóór iedere praktijkles krijgen de deelnemers een uitgebreide paper met achtergrondinformatie over het gebied, de fotografische highlights én in de les voorafgaand wordt ingegaan op de te gebruiken technieken.

De hele cursus kost 240,00 euro. Er kan incidenteel op basis van modules (excursie plus bespreekavond) mee gedaan worden. De kosten bedragen dan 65,00 euro per module.

In samenwerking met Fotocursus Amersfoort proberen we het jaar af te sluiten met een mooie expositie én om vooruit te kijken naar Amersfoort Fotostad.

Daarnaast hebben deelnemers aan mijn cursus voorrang bij de excursies die organiseer onder de naam Gerda van Ekris Fotografie/Archipicts.

 

De agenda voor het komende seizoen:

Zondag 24 september Dordrecht – een trip langs het water

In deze levendige stad zwerven we via Dordtyard, de oude scheepswerf naar de Watertoren, Villa Augustus. Daar nemen we een kijkje, voordat we naar het geheel gerenoveerde Energiehuis wandelen. In de binnenstad bekijken we in de Wolwevershaven het historische dok ‘Straatman’.  Lengte van de wandeling circa 3,5 km.

 

Bespreekavond: 5 oktober

 Zondag 5 november Amsterdam De Oostkant 

Ik kijk zelf erg uit naar deze excursie, als we onder leiding van Jenny van Dalen

een architectuurwandeling maken in de Bijlmerrmeer. In de middag trekken we naar het noordoosten, naar IJburg (Steigereiland/Haveneiland) en naar Zeeburg. Daar rond de Silo’s (de waterzuivering verrijst een compleet nieuwe stad.

Bespreekavond: donderdag 23 november

Zondag 21 januari Haarlem van Oud naar Nieuw

Hier staat het programma nog niet helemaal vast, maar allicht dat we starten bij Nederlands mooiste stationsgebouw. Station Haarlem is in Jugenstil gebouwd en nog mooi in tact.

Ten noorden van het station gebeurt van alles op het gebied van industrieel erfgoed. De gerenoveerde Drostefabriek is allicht goed voor een kop koffie of Blooker, desgewenst. Ook de ‘Lichtfabriek’ is de moeite van een bezoekje waard.

De binnenstad zelf is een klassiek voorbeeld van een historische binnenstad, zoals ze bestonden voor de industriële revolutie.

We zullen er een rondwandeling maken, de Appelaar en de Toneelschuur bewonderen en als de tijd het toelaat in De Hallen een Foto-expositie bezoeken.

 

Bespreekavond is donderdag 8 februari.

 

Zaterdag 4 maart* – Sint Willibrordkerk Utrecht

De Sint Willibrordkerk is één van de beste en indrukwekkendste getuigenissen van de Utrechtse School binnen de neogotiek. De kerk stond op de nominatie gesloopt te worden, maar is gered en zal weer reguliere diensten ontwikkelen.

In de middag zullen we aandacht besteden aan het vernieuwde Stadshart van Utrecht.

 

Bespreekavond donderdag 29 maart

Zaterdag 21 en zondag 22 april Architectuurexcursie naar Vaals en Keulen (1 overnachting).

Traditioneel wordt ons cursusjaar afgesloten met een architectuurexcursie naar het buitenland, compleet met één overnachting.

De bestemming wordt in onderling overleg bepaald. Mijn voorstel is om dit jaar eerst naar abdij Sint Benedictusberg in Vaals te gaan. Dit klooster ontworpen door Dom Helder van der Laan, geldt al een belangrijk voorbeeld van de Bossche School. Daarna zijn we in een zucht in Keulen. Daar zien we projecten van architect Peter Zumthor: Bruder Klauskapel en het Kolumbamuseum.

In de middag kunnen we dit weekend afsluiten aan het water: De Rheinauhafen is een voorbeeld van hoe moderne architectuur samen kan gaan met historische architectuur.

Bespreekavond en afsluiting seizoen donderdag 17 mei.

Praktische zaken

De bij deze jaargang horende bespreekavonden zijn altijd op donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur. Een half uur vóór en na die tijd zijn bestemd voor ‘bijpraten’ en persoonlijke vragen over fotografie. In de Stad van Cahen, Muurhuizen 104 in Amersfoort. De kosten voor dit programma bedragen € 240,00. Incidenteel kunnen er kosten verbonden zijn aan de praktijklessen, hoewel we dat zo veel als mogelijk is proberen te voorkomen. We proberen zo veel als mogelijk met elkaar naar bestemmingen te rijden of gebruik te maken van het OV.

Een module meedoen, dat kan bij voldoende ruimte. De kosten bedragen 65,00 per module (excursie plus bespreekavond).

 

Aanmelden kan via het contactformulier, via gerdavanekris@gmail.com  of via 06.12030035.

Impressie komend seizoen

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

 

 

 

Impressie van voorgaande jaren:

Advertenties