Excursies Buitenland

Hamburg

Weekend van 10 – 12 juni 2022

Hamburg, het Venetie van het noorden, ligt aan de Elbe en aan de Alster, dat maakt het een echte havenstad. De oude pakhuizen in het Speicherviertel zijn en blijven de grote publiekstrekker. Aan de rand er van staat, het Concertgebouw: de Elbphilharmonie.

Erg nieuwsgierig ben ik naar de ontwikkeling van de nieuwste wijk ‘Hafencity’, waar de starchitects hun handtekening hebben gezet.


Parijs

In het weekend van 9 – 11 september

Een stad met een heel andere uitstraling, de historische en sfeervolle binnenstad spreekt voor zich.

Voor ons, architectuur-liefhebbers zijn de nieuwste musea: Fondation Louis Vuitton, La Bourse en Quai de Branly de grote trekpleisters. Beroemde architecten als Frank Gehry en Jean Nouvel waren hier aan het werk.


Voor meer informatie of aanmelden: Gerdavanekris@gmail.com.


Düsseldorf

15 en 16 oktober

Een inhaal-excursie, die vanwege Corona uitgesteld werd. De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen is beroemd door haar Medienhafen, een geweldig plek voor avondfotografie. En door haar musea: K20 en K21; de laatste is het fotografie- en multimediawalhalla, daar zullen we ons thuis voelen. We bekijken de laatste bouw-ontwikkelingen aan de Kö, (Köningsstrasse) en maken gebruik van het metronetwerk en haar heel bijzondere stations.