Excursies Buitenland

De buitenland-excursies gaan naar Duitsland (Düsseldorf, Hattingen (Ruhrgebied) en Parijs (Paris Photo). Voor de laatste excursie zullen we gebruik maken van de Thalys.


We zoeken moderne architectuur zoals Musee Louis Vuitton in Parijs, maar ook gerenoveerde hoogtepunten als de Küppersmühle aan de binnenhaven van Duisburg komen aan bod. Het industrieel erfgoed van het Ruhrgebied is ieder jaar wel van de partij; nu gaan we richting Dortmund voor Zeche Zollern en de Henrichshütte. Maar de eerste excursie gaat naar de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen .. Düsseldorf.

We zoeken het op en leggen het vast!


Düsseldorf – Medienhafen, K21 en Kö-Bogen II.

in het weekend van 15 en 16 april

Een inhaal-excursie, die vanwege Corona uitgesteld werd. De hoofdstad van Noordrijn-Westfalen is beroemd door haar Medienhafen, een geweldig plek voor avondfotografie. En door haar musea: K20 en K21; de laatste is het fotografie- en multimediawalhalla, daar zullen we ons thuis voelen. We bekijken de laatste bouw-ontwikkelingen aan de Kö-II, (Köningsstrasse). Het vermaarde metronetwerk van de Wehrhahnlinie en haar heel bijzondere stations zorgen dat we snel en veel van de stad kunnen zien. We reizen met eigen vervoer naar deze mooie stad.

De kosten van dit weekend bedragen € 245,00. Dit is excl. reis- en verblijfskosten. We streven er naar met eigen vervoer te gaan (op basis van carpoolen)


Voor meer informatie of aanmelden: Gerdavanekris@gmail.com.


Ruhrgebied – Henrichshütte, Zeche Zollern en museum Küppersmühle

In het weekend van 12 en 13 augustus

Henrichshütte: met zijn 55 meter hoge hoogoven en het mooie gezeefde licht in de Ventilatorhal is een fotografisch hoogtepunt. Zeche Zollern dat wij zondagmorgen bezoeken is een geordende tegenhanger met zijn mooi gestileerde Art Nouveau (of Jugendstil) van Zeche Zollern.

Een mooie afwisseling, op de terugweg, is museum Küppersmühle. Waar het Zwitserse architectenduo Herzog&de Meuron aan de Innenhafen een juweeltje hebben gerealiseerd.

De kosten van dit weekend bedragen € 250,00. Inclusief hotel en ontbijt; entrees. Dit is excl. reis- en verblijfskosten. We streven er naar met eigen vervoer te gaan (op basis van carpoolen).

Parijs – Paris Photo in het Grand Palais, Musee Louis Vuitton en Opéra Garnier

In het weekend van 10, 11 en 12 november

Parijs is ‘een mis waard’ en dat doen we tijdens de grootste Europese fotobeurs ‘Paris Photo’ in het prachtige Grand Palais.

De zaterdagmiddag is er voor de ultamoderne architectuur (en kunst) in musee Fondation Louis Vuitton (bijgaande foto). In de avond proeven we de sfeer op het Place du Tertre vlakbij de Sacré Coeur.

Zondagochtend zullen we onze handen vol hebben aan de barokke inrichting van Opéra Garnier.

De kosten van dit weekend bedragen € 395,00. Dit is incl. hotel en ontbijt en entrees diverse musea. Maar excl. vervoer Thalys en tickets Paris Photo (facultatief).

Kijk ook bij de Nederland-excursies: naar Amsterdam en Rotterdam

Blijf je liever in Nederland? Ook daar doen we leuke dingen.

Voor meer informatie en aanmelden: gerdavanekris@gmail.com

Onze Nederland-excursies zijn meestal op vrijdag, soms in het weekend. We proberen zoveel als mogelijk (georganiseerd) met elkaar mee te rijden. Het startpunt van excursies ligt zoveel mogelijk op voor het OV goed toegankelijke plekken.

De (selectie van) foto’s van iedere excursie worden na circa drie weken besproken tijdens een bespreekavond in de Fonteinkerk in Amersfoort.

De kosten (incl. bespreekavond): één excursie kost € 75,00; voor twee ben je € 140,00 kwijt en drie Nederland-excursies (gelijktijdig geboekt) kosten € 205,00.


Advertentie