Aan de rafelrand van Rotterdam

Rotterdam had op woongebied altijd een slechte naam. Voor kenners is het de stad van Rem Koolhaas (OMA), MVRDV, de van Nellefabriek als icoon uit het Nieuwe Bouwen en de thuisstad van architecten als Oud en Brinkman&van der Vlugt. Het is een stad die experimenteert en soms pakt dat niet goed uit. Maar vaker ontstaat er iets bijzonders. De vele oude Haven- en industriegebouwen zijn in trek bij de creatieve industrie. Op vrijdag 1 juli gaan we er een kijkje nemen. Te beginnen bij Brutus; dit nieuwe museum in een oude fabrieksloods ligt centraal in een deel van het Havengebied M4H (Merwe Vierhavens) waar kunstenaar Joep van Lieshout grootse plannen mee heeft.
Via het zogenaamde Dakpark lopen we naar een ander geslaagd experiment: het bijzondere woonwijkje Le Médi, waar je je in het Middellandse Zee-gebied waant.
Op een steenworp afstand ligt het oude Delfshaven, tegen 14.00 uur gebruiken we daar de lunch. En bezoeken we er ‘De Fabriek’, Roeloffs Uitstoomingsinrichting, stoomververij en chemische wasserij N.V. Hartje Delfshaven. Is er een mooiere plek denkbaar om de dag af te sluiten?

Advertentie

Door Gerda van Ekris

Gerda van Ekris Fotografie. Fotografie van de gebouwde omgeving. Foto-excursies naar interessante plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: