Foto-excursie architectuur Haarlem

Excursie naar Haarlem veelzijdig en verrassend.

Zondag 21 januari ging de Architectuurgroep fotograferen in Haarlem. We startten met een koffie in wat voorheen de Drostefabriek was ‘Frisk aan het Spaarne’.
Hier aan de oevers van het Spaarne, in de Waarderpolder, is een merkwaardig bedrijventerrein ontstaan met aan de rand een hoge kwaliteit nieuwbouwwijk, waarvan de Drostesilo een wel heel markant punt is. Waar ik altijd de nadruk op moderne architectuur (gebouwd in de 20e of 21e eeuw) leg, worden mijn deelnemers toch wel erg getriggerd door het oudere en het industriële. In deze excursie was daar niet aan voorbij te gaan.

Liefhebbers van de moderne architectuur kwamen aan hun trekken aan de Schotersingel. Daar pal naast het Dolhuys staat een bijzonder woningbouwprojectje ‘De Korrels’, gebouwd van CorTen staal. Klein maar fijn.

Nog fijner was dat we  speciale toestemming hadden  om het station van Haarlem, dat geldt met zijn Jugendstil-details als het mooiste station van Nederland, te fotograferen. We hadden geluk, het zonnetje scheen het grootste deel van de dag. Niets staat een serie mooie foto’s in de weg.

Op weg naar de Grote markt nemen we de buitenrand van het Kenaupark mee: negen monumentale herenhuizen aan een door Zocher ontworpen park. Dat kan niet misgaan. Op de Grote Markt is het tijd voor koffie/lunch in Art Decostijl en na al die romantiek wordt het tijd ons hart op te halen aan de moderne architectuur van De Appelaar en de Toneelschuur. Via de Begijnhof lopen we terug naar het Station en de Schotersingel. Op 10 maart staan Amsterdam – IJburg centraal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s