Utrecht verrast, Moreelsebrug verbindt!

Vrijdagavond: gelukkig droog en niet koud… tijd voor een praktijkles avondfotografie van de Themagroep (allround-fotografen). Na jaren wachten schijnen er resultaten te zijn aan de zuidkant van Utrecht Station, Jaarbeursgedeelte. Ik werd getipt door locals, fotovrienden afkomstig uit Utrecht. Dus mijn verwachtingen waren al hoog gespannen en de resultaten overtroffen ze nog grotendeels.

Terwijl het Jaarbeursplein nog een bouwput is, laten de grootschaligheid van de kantoorkolossen van de Rabobank en de Jaarbeursgebouwen zien dat Utrecht zijn imago van provinciestad aan het verliezen is.

Ergens in de afgelopen jaren heeft de stad tussen neus en lippen door ook nog eens gebouwd aan een uitbreidingswijkje, Veilinghavengebied, het ligt er idyllisch aan het Merwedekanaal.

Klap op de vuurpijl is de nieuwe Moreelsebrug (architectenbureau Cepezed), de fiets-&voetgangersbrug over het spoor. Zij verbindt de Croeselaan met de oude binnenstad. Hoe mooi ze is kunt u zien aan bijgaande foto’s. Als groep hebben we deze avond maar een-derde van onze voorgenomen route gewandeld. We hadden onze fotografenhanden vol aan dit schouwspel. Chapeau Utrecht!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s