Gerda van Ekris Fotografie

Fotografie, cursussen en architectuurexcursies

Zuidoost, een Walhalla van architectuur.

Zondagmorgen 5 november, best nog fris om 10 uur ’s morgens. Na onze koffie-dope bij Starbucks willen we zo snel mogelijk profiteren van het schitterende licht én van de fascinerende omgeving: station Bijlmer-ArenA. En nog wel op een dag dat Ajax thuisspeelt tegen Utrecht (1-2), we zijn vroeg en vermijden de supporters. De foto’s vormen zich bijna vanzelf. Het wordt een wonderlijke en megalomane dag, waarin we (acht architectuurfotografen) ons eerst onderdompelen in de hoogbouw van de bankierswinkel (The Oval Tower van Deutsche Bank, het ‘Living Tomorrow’, waar nu de ABN-Amro in huist). We voelen ons als een vis in het water.

Winkelcentrum Amsterdamse Poort wordt vooral gedomineerd door het antroposofische hoofdkantoor van de ING, de opdracht van vandaag hangt daarmee samen. Sullivan’s stelling “Form follows function” en laat dat maar eens zien, is voor veel uitleg vatbaar. Een breinbrekertje.

De middag is een ware tegenhanger van de ochtend: de zon heeft plaats gemaakt voor regenbuien. De wolkenkrabbers voor de honingraatflats van de Bijlmermeer, we worden er rondgeleid door een enthousiaste Jenny van Dalen. We willen alles weten van de authentieke Bijlmer (Museum), de gerenoveerde Bijlmer (World of Food) en van het leven in zo’n multiculturele omgeving. Jenny heeft overal haar connecties, we kunnen zelfs de kerk van de Pinkstergemeente bij station Ganzenhoef bezoeken. Een warme en hartelijke ervaring.

Nu maar zien dat de plaatjes al die prachtige ervaringen voldoende kunnen weergeven.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

2 Responses to “Zuidoost, een Walhalla van architectuur.”

  1. Ben Dijkhuizen

    Leuk zo snel je foto’s te zien, het wat een mooie dag. Heel bijzonder dat wij ook in die kerk waren.

    Like

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: