Voorbereiden … excursie Keulen

We gaan pas in het voorjaar van 2018 (als de groep het wil) … maar regeren is vooruitzien. En het is geen straf om mijn werk voor de Excursiegroep (architectuurfotografen) voor te bereiden.

Zo waren wij vorige week vier dagen naar Keulen en directe omgeving. De directe omgeving, dat is de Bruder Klauskappel bij Wachersdorf. Een schitterend en uniek project van de Zwitserse architect Peter Zumthor.  Midden in Niemandsland staat daar deze wonderbaarlijke kapel of is het een folly?

Daarvandaan is het maar een half uurtje rijden naar het Hans-Arpmuseum bij Remagen (inderdaad, van de brug over de Rijn). Het station Rolandseck is door architect Richard Meijer omgetoverd in een tempel van moderne architectuur.

Tja .. en dan komt Keulen zelf nog: natuurlijk met haar Dom, met de mooie colonnade erachter. Het bijzondere Kolumbamuseum (ook Peter Zumthor) en de nieuwe ontwikkelingen in Rheinauhafen. Daar gaan de oude havenkranen de concurrentie aan  met de nieuw ontwikkelde Kranhäuser. Oordeelt u zelf maar.

Belangstelling voor dit soort uitstapjes? Er zijn nog twee open plaatsen in deze groep.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s