Excursiegroep langs Dordrechts water.

De eerste architectuurexcursie van de Excursiegroep (architectuur-fotografen) was naar Dordrecht, stad aan het water. Onze zwerftocht bracht ons bij een scheepswerf, een watertoren, het Energiehuis en nog een oude scheepswerf (en altijd langs het water). We startten bij Dordtyart (@DordtYart), op een van de mooiste plekken, aan de rafelrand van Dordrecht, ligt deze oude scheepswerf en nu een centrum voor moderne kunst. De foto’s laten zien dat de herfstzon ook hier voor een schitterend spel van licht en schaduw zorgde. Op een steenworp afstand ligt Villa Augustus, de monumentale watertoren, nu een hotel. We mochten, stiekempjes binnen kijken en met de glazen lift naar boven om van het magnifieke uitzicht te genieten. Dit was nog maar de start van een prachtige en ontspannen dag. Ik verwacht op de bespreekavond over twee weken de mooiste foto’s. Meedoen? Dat kan, deze groep van zes fotografen kan nog twee collega’s gebruiken.

We trokken verder de stad in: voor het prachtig gerenoveerde Energiehuis stalen spelende kinderen op hopen ‘steenkolen’ de show. Dordrecht bood ons weinig erg moderne architectuur, zelfs de gerenommeerde schouwburg Kunstmin bood ons alleen haar buitenkant. Maar op een of andere manier gaven alle high lights in deze ‘architectuurexpeditie’ ons het gevoel dat Dordrecht harmonisch in elkaar zit. Nu op zoek naar de Genius Loci, dát wat een plaats bijzonder maakt. Want dat was de opdracht bij deze excursie.

Het volgende uitstapje van de Excursiegroep gaat naar Amsterdam, waar we met een lokale gids de gerenoveerde Bijlmermeer gaan  bekijken, beleven en vastleggen. Naast de vaste groep fotografen is er per module (excursie plus bespreekavond) ruimte voor twee gasten (daar zijn wel kosten aan verbonden). Als je belangstelling hebt, kun je dat kenbaar maken via gerdavanekris@gmail.com.

Meedoen? dat kan. Deze groep kan nog twee á drie deelnemers gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s