Hamburg, water en architectuur..wat een combi

De Excursiegroep sloot het seizoen 2015/2016 af in Hamburg. De Elbphilharmonie, de nieuwe concertzaal van Hamburg, is gebouwd op het oudste pakhuis (Speicher) van de stad en is de (on)gekroonde koningin van de stad. Ik heb mijn hart verloren aan het ‘Speicherviertel’, bijgaande foto’s zijn er de getuige van.

De opdracht voor de deelnemers was “De genius loci, het bezielende element, van Hamburg vinden én vastleggen. Begin september is de bespreekavond van dit weekend en dan ben ik de lachende derde, dát wordt een avond met louter mooie én bezielde plaatjes.

Niet alleen de prachtige architectuur, de haven en het vele water van deze betoverende stad maakten het weekend tot een succes. Ook de eensgezindheid en het enthousiasme van de groep, maakten het weekend tot een feest. Naast de kilometersvretende fotogenieke hoogtepunten werd ook de nodige aandacht besteed aan de onderlinge contacten. Vogels van divers pluimage en uit alle windhoeken van ons land, maar met dezelfde passie voor fotografie en in dit geval..de architectuurfotografie.

Dat we ook nog toevallige ontmoetingen, zoals met de groep feestende afstudeerders, konden vastleggen, maakten de dagen alleen maar meer boeiender.

Last but not least belandden we in het EK en waren we bij de wedstrijd Duitsland-Italië éénsgezind met de Duitsers (of  juist niet en kozen we voor de Italianen, maar dat (in het hol van de leeuw wel wat besmuikt).

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s